Het initiatief

De stichting Zaanse Ondernemersdag is op 6 februari 1989 opgericht op initiatief van de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner, Vereniging Ondernemerskring Zaanstreek (OZ), Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond (KNOV) district Zaanstreek, Maatschappij voor Nijverheid en Handel (MNH) departement Zaanstreek, Kamer van Koophandel en Fabrieken voor de Zaanstreek en gemeente Zaanstad.

De eerste bestuursleden waren: Daan Bolding (OZ) als voorzitter, Willem Onrust (De Corner) als penningmeester, Hans Hulsebos (KvK) als secretaris en de leden Ton Vermij (KNOV) en Frans Wytema (MNH). Tot nog toe zijn er vijf voorzitters geweest: Daan Bolding (overleden), Cas van der Vliet (overleden), Dick Zwart, Ruud Keinemans en Peter Wieringa.

In de loop der jaren heeft de Zaanse Ondernemersdag zich ontwikkeld van een puur informatieve bijeenkomst tot een dynamisch en interactief netwerkevenement. De belangrijkste doelstelling daarbij is het ondernemerschap in een zo breed mogelijk perspectief te plaatsen. Dat betekent onder meer dat de Ondernemersdag een brug moet vormen tussen bedrijven en instellingen in de Zaanstreek en landelijke ontwikkelingen, meningen en visies. Met boeiende thema’s, interessante panelleden, scherpe gespreksleiders, aansprekende gasten en de jaarlijkse uitreiking van de Zaanse Ondernemingsprijs is de Zaanse Ondernemersdag elk jaar opnieuw een belevenis waar nog lang over wordt gesproken!

Bestuur Zaanse Ondernemersdag 2024:

Voorzitter:
Peter Wieringa

Penningmeester:
André Scheirlinck

Secretariaat:
Anke Kars

Bestuursleden:
Marcel Verra
Marco Bleeker
Jeffrey Noom
Wouter Betjes
Remon Harmelwaard
Melissa Vlietman
Günay Tekinturk
Chris van Alphen
Mike Vonk

Founders

Mediapartner